Boekbespreking – Oplossingsgerichte psychotherapie

In 1980 begon ik mijn studie psychologie. Herhaald werd mij toen in workshops verweten, dat ik te ‘oplossingsgericht’ zou zijn. Beter was het om je lang op het probleem te concentreren en op de achterliggende oorzaken. Rond 1989 draaide de wind en verscheen het heerlijke kleine boek In search of Solutions (a new direction in psychotherapy). Ik heb het zojuist herlezen. Bill Hanlon & Michele Weiner-Davis presenteren heldere en eenvoudige methoden, waarmee counselors hun cliënten mobiliseren en helpen om hun eigen hulpbronnen te ontwikkelen om problemen op te lossen. Enige daarvan heb ik uitgewerkt en gebruik ik bij integratieve counseling, speciaal in het kader van burn-out preventie (zie Brownout technieken).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s