Podcasts

Podcast serie:
Integratieve hulpverleners praten over de schoonheid van hun vak.

Op deze pagina vind je een serie interviews waarin ik het gesprek aanga met coaches, counselors en therapeuten over de schoonheid van hun vak. Deze podcasts ontstaan uit een grote nieuwsgierigheid naar de persoonlijke redenen van mijn collega’s voor deze beroepskeuze, naar hoe hun eigen motivatie de sessies beïnvloedt en wat hun cliënten daar in de praktijk van merken.

Aflevering 2: Interview met Bob Offereins (41′)

Bob is een bevlogen docent, coach en trainer, maar bovenal ook een inspirerende integratief therapeut. Naar Bob te luisteren heeft soms iets magisch, hoe hij zich terugtrekt en wat stiller wordt, zich volledig concentreert op de ander. Er ontstaat een vorm van diepgaand contact, die te maken heeft met Bob’s levenservaring, de tegenslagen die hij zelf heeft beleefd en hoe hem dat gevormd heeft. Het tolereren van onzekerheid verheft Bob tot een kunst. Zijn boodschap is: comfortabel zijn in het oncomfortabele, is iets wat je steeds beter kunt leren en wat je tot een steeds effectievere therapeut maakt.

Aflevering 1: Eddie Wölcken interviewt Matti Groot (17′)

Deze eerste aflevering is een bijzondere. Ik word zelf bevraagd als coachende psycholoog, over hoe mijn persoonlijke geschiedenis mijn sessies beïnvloedt en wat cliënten daar mogelijk van merken. Mijn gesprekspartner is Eddie Wölcken, programmamaker en regisseur, collega coach en counselor, en tevens persoonlijke vriend.


Locaties in Amsterdam

Weteringschans 72
Herengracht
Keizersgracht 394

Online wereldwijd