Onze counselors

Matti Groot ( Integratieve counselor i.o. en klinisch psycholoog)

Soms krijgt iemand ergens op zijn levensweg het gevoel, vooral andermans doelen na te streven. Als dat langer duurt kan dat leiden tot neerslachtigheid, brownout, burn-out, treurigheid, boosheid, angst, verdriet of twijfels. Ik help mensen om te ontdekken wat hen blokkeert en belemmert. Maar als je dat weet, hoe los je dat dan op? Hoe krijg er er weer grip op?
IMG_7187
De mensen die ik spreek kunnen vaak op hun werk of thuis heel goed problemen oplossen. Maar als het zichzelf betreft lukt dat niet zo goed. Als counselor i.o. luister ik aandachtig naar jou, om samen te analyseren waaraan dat ligt. Soms kan je het niet alleen en dat geeft niet. Graag help ik je om je doelen onder woorden te brengen en een plan te bedenken. Hoe zou jij je willen voelen? Je hebt het zelf in je jouw plan van aanpak uit voeren en ik begeleid je graag hierbij. Om nieuwe energie vrij te maken voor een mooie weg vooruit.

Een levensweg is niet altijd een rechte lijn. Om mij als voorbeeld te nemen, ik heb werkervaring als klinisch psycholoog, kinder- & jeugd (cognitieve) gedragstherapeut, R&D manager, ontwikkelaar en business analist in Europese projecten. Momenteel werk ik als counselor i.o. , volg een opleiding tot integratieve counselor bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en heb daarnaast een baan in het bedrijfsleven als business analyst.

 

Waarom werk ik als counselor ook met moeders en vaders? Mijn universitaire opleiding was kinder- en jeugd psycholoog. Samen met mijn vrouw genieten wij, gelukkig, van twee prachtige tienerdochters. Het gaat goed met hen en dat is hun verdienste. Als opvoeder heb je niet alles in de hand. Maar als er problemen zijn bij kinderen, dan kan counseling een positieve bijdrage leveren. Neem gerust contact op.