YouTube review – Counseling en eerlijkheid en oprechtheid

Counseling is een ontmoeting tussen twee mensen in een professioneel kader. Mag een counselor de eigen onzekerheid en kwetsbaarheid tonen aan een cliënt? Veel opleiders zeggen van niet, ik vind dat juist waardevol. Interessant is hoe Irvin Yalom het onder woorden brengt.

Yalom: “We are equal in the sense that we both are exploring together. I don’t have a sense that I have a tremendous leap ahead of the client, in terms of what I know about what the client needs to know or has to discover. I think it works much better if there is a certain spontaneity, the sense of the wonder of us both exploring together.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s