Boekbespreking – Counseling en spiritualiteit

Vaak is het zoeken, voor zowel integratieve counselor als cliënt, naar de spirituele dimensie. Hoe praat ik daarover? Wat wil en kan de cliënt hiermee? Blij ben ik daarom met het boek uit 2006 ‘Solution-oriented spirituality‘ van counselor en veelschrijver Bill O’Hanlon. Zoals hij in meerdere YouTube video’s vertelt, is de schrijver als adolescent zwaar depressief geweest. In zo’n fase missen volgens hem de 3 C’s:

  • een gevoel van Connectie met iets buiten het zelf,
  • de mogelijk tot voelen van Compassie,
  • het gevoel iets te willen bijdragen aan de wereld (Contribute).

O’Hanlon definieert spiritualiteit als deze 3 C’s. Zijn boek is rijk aan ideeën, voorbeelden en specifieke technieken. Een aanrader voor counselors die pragmatisch en met compassie, de cliënt ook wil begeleiden bij spirituele groei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s